top of page

ADAME ŠTOČKU, MISTŘE ČR U22 2020, GRATULUJI! HONZO CHALUPO, TRENÉRE, DÍKY!

Aktualizováno: 3. 8. 2020

Díky a gratulace veřejně, to není úplně můj styl. Mám obecně za to, že osobní vztahy jsou hodnotou, kterou je i v těchto případech „díků a gratulací“ preferovat prioritně neveřejně, sdělovat je osobně….


Tedy, je důvod, tentokrát pravidlo osobního „děkuji a gratuluji“ porušit? Říkám ano, a říkám to záměrně, … protože veřejné „děkuji“ a veřejné“ gratuluji „ má v tomto případě i jiný cíl.


Tím cílem je veřejná deklarace podpory hráče, Adama Štočka, který to ve svém zatím krátkém, nicméně intenzivním sportovním životě neměl jednoduché. Opakovaně musel svazovým funkcionářům a jim zvoleným trenérům dokazovat, že je hráčem s perspektivou. Adama znám od sedmi let a vím, jak houževnatě, s jakou odhodlaností a pílí na sobě pracoval a pracuje. Systematicky se připravuje na beachvolejbalovou kariéru a daleko v přípravě a poctivosti v přístupu k ní překračuje hráče, které znám a se kterými je srovnáván. Adam dává beachvolejbalu opravdu 100% vždy se ztotožňoval v klubovém smyslu se Strahovem, klubem, který vždy talentům dával, dává a bude dávat. Adame, díky, za sebe i za Beachclub Strahov!


A Honza? Honzo tobě děkuji za přístup k výchově kluků obecně. Jsem si vědom - a směřuje k tomuto názoru i moje zkušenost reprezentačního trenéra juniorů v tenise - že jen piplavá, poctivá a zaujatá práce trenéra mládeže dělá z povolaných hráčů ty vyvolené…. Klišé v tomto případě neplatí. Honzo, trenére, gratuluji a děkuji i tobě!


MUDr. Vít Mařík

Předseda Beachclubu Strahov z.s.


Matyáš Džavoronok (vlevo), Sokol Brno I. a Adam Štoček (vpravo), Beachclub Strahov

Mistři České republiky 2020 | Kategorie U22

foto@Kohelka


162 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page